voorbeeldbos.jpg

Kinderen

Neurofeedback bij kinderen

Neurofeedback is als behandelmethode geschikt voor elke leeftijd vanaf ongeveer vijf jaar. Dit heeft vooral te maken met het kunnen stilzitten tijdens een training gedurende minimaal 15 tot maximaal 35 minuten. Het NeurOptimal™ systeem bevordert dit stilzitten zoveel mogelijk door gebruik te maken van beeld- en geluidmateriaal passend bij de leeftijd en voorkeur van het kind en de ouder. Daarnaast kunnen ook eigen CD's en DVD's worden meegebracht.

Klachten bij kinderen

De meest voorkomende klachten bij kinderen in onze praktijk zijn:

  • ADHD/ADD en andere aandacht- en concentratie klachten
  • (Faal) Angst
  • Autisme(HFA/Asperger)
  • Dyslexie en andere leerproblemen
  • Epilepsie
  • PDD-NOS en andere ontwikkelingsstoornissen
  • (Chronische) Slaapproblemen

 

Neem ook voor andere dan bovengenoemde klachten gerust contact met ons op om onze en eventueel aanvullende behandelmogelijkheden te bespreken.

Hoeveel trainingen zijn nodig?

Het aantal benodigde trainingen (sessies) varieert sterk van de aard, de duur en de intensiteit van de klachten, alsmede van de leeftijd van de cliënt. Jonge hersenen zijn van nature flexibeler. Daarom zien we vaak bij jonge kinderen het snelst resultaat van Neurofeedback. Wat hierbij ook een rol speelt is dat ouderen vaak al geruime tijd (dis)functioneren met een ontregeld niveau van hersenactiviteit. Over het algemeen kan gesteld worden dat de eerste positieve effecten van neurofeedback waarneembaar zijn na 5 tot 10 sessies maar dat tussen de 20 en 40 sessies noodzakelijk zijn om het resultaat te stabiliseren.

Testimonials

ADHD – zoon 8 jaar

"Mijn zoontje van acht was door zijn hyperactief gedrag vanwege ADHD moeilijk te hanteren zowel thuis als op school. Hij was bewegelijk en kon zich maar korte tijd concentreren. Thuis vergat hij de afspraken die met hem gemaakt werden waardoor wij als ouders steeds in herhaling vielen. Na zeven tot acht behandelsessies met Neurofeedback hadden wij de indruk dat hij zich in alles rustiger ging gedragen, vooral ook omdat zijn leerkracht op school constateerde dat hij beter bij de les bleef. Door onze vrij uitgebreide aanvullende ziektekostenverzekering konden we onze zoon wat langer laten doorbehandelen om de effecten beter te stabiliseren. Een aantal slotsessies hebben wij uiteindelijk zelf moeten betalen maar dat hadden wij er gezien de resultaten wel voor over."

Faalangst – dochter 13 jaar

"Met onze dochter van dertien ging het in 2-HAVO steeds minder goed. Ze kwam vaker met onvoldoendes thuis dan voorheen, hoewel zij veel tijd aan haar huiswerk besteedde. Wij hadden als ouders de indruk dat zij erg haar best deed maar misschien ook wel op haar tenen liep. Toen zij enkele dagen voor een toetsweek last kreeg van slaapklachten en buikpijn hebben wij contact opgenomen met haar mentrix. Zij vermoedde dat faalangst een rol speelde in het functioneren van onze dochter. Voor advies en begeleiding kwam zij uiteindelijk bij BrainExcel terecht. Hierbij kreeg zij een beter inzicht in zichzelf en met name in haar laag zelfbeeld en perfectionisme waaruit haar faalangst voortkwam. Zij leerde hoe zij zich bij toetsen kon ontspannen en hoe zij zichzelf beter kon aansturen. Door de aanvullende Neurofeedback trainingen voelde zij zich vrij snel rustiger, meer ontspannen en verbeterde haar slaappatroon."